Transport gratuit pentru comenzile mai mari de 300 RON! Doar in România.

Returnare Produse

Dreptul consumatorului de retragere, pe baza Ordonanței de urgență nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesioniștii, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative (publicată în Monitorul Oficial, Partea I nr. 427 din 11.06.2014)

Aveți dreptul de a vă retrage din prezentul contract, fără a preciza motivele, în termen de 14 zile calendaristice. Perioada de retragere expiră după 14 zile calendaristice începând de la ziua la care intrați dumneavoastră sau o parte terță, alta decât transportatorul, indicată de dumneavoastră, în posesia fizică a produselor comandate pe aniversaria.ro.

Pentru a vă exercita dreptul de retragere trebuie să ne informați cu privire la decizia dumneavoastră de a vă retrage din prezentul contract, utilizând o declarație neechivocă, de exemplu, o scrisoare trimisă prin poștă, fax sau e-mail. În acest scop, puteți folosi modelul de retragere alăturat - formular retragere (PDF); folosirea lui nu este însă obligatorie. Dacă folosiți această opțiune, vă vom transmite fără întârziere, pe un suport durabil, de exemplu prin e-mail, confirmarea de primire a cererii de retragere.

Pentru a respecta termenul-limită de retragere, este suficient să trimiteți comunicarea privind exercitarea dreptului de retragere înainte de expirarea perioadei de retragere de 14 zile calendaristice de la data primirii coletului. Dacă vă retrageți, vom rambursa suma pe care am primit-o de la dumneavoastră, nu mai târziu de 14 zile calendaristice de la data primirii și recepției coletului trimis retur. Rambursarea se va efectua doar într-un cont bancar care va fi pus la dispoziția noastră în scris, având specificate toate datele necesare pentru a efectua viramentul: nume, prenume, bancă, cont IBAN.

Politica de retur a produselor

Conform Ordonanței de Urgență Nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate la distanță:

Consumatorul are dreptul de a se retrage din prezentul contract, fără a fi nevoit să justifice decizia de retragere și fără a suporta alte costuri decât cele prevăzute la art.13 alin.(3) și art.14 din O.U.G Nr.34/2014, în termen de 14 zile calendaristice începând de la ziua în care intră în posesia fizică a comenzii. Cheltuielile de returnare sunt suportate de consumator.

Dreptul de retur este valabil doar pentru clienții persoane fizice care au achiziționat produse de la magazinul online aniversaria.ro conform art. 2 alin.(1) din O.U.G Nr. 34/2014. Returnarea produselor se realizează exclusiv prin curier.

PFA-urile și persoanele juridice nu beneficiază de dreptul de retur în 14 zile.

Retragerea din contract sau renunțarea la cumpărare - persoane juridice (operatori economici *)

Solicitarea de retur în cazul persoanelor juridice se va face pe mail, la adresa contact@aniversaria.ro.

Persoanele juridice au condiții speciale de retur, conform celor de mai jos:

 • perioada de 3 zile calendaristice de la data intrării în posesia produsului/produselor;
 • minim 3 comenzi finalizate (și nereturnate) în prealabil celei pentru care se dorește returnarea;
 • completarea formularului de retur în care se va menționa motivul returnării și contul IBAN (obligatoriu);
 • produsul returnat să fie sigilat sau nefolosit* (*în cazul produselor fără sigiliu specific – de asemenea în astfel de cazuri se aplică și condițiile pentru produsele care nu au drept de returnare);

Returnarea banilor se va face doar prin ordin de plată, indiferent de modalitatea de plată inițială, în maxim 14 zile calendaristice de la recepționarea returului.

* Orice operator economic înregistrat la ANAF în baza unui CUI/CIF cu excepția organizațiilor non-profit sau a asociațiilor alcătuite din persoane fizice care nu au ca scop profitul (ex. asociații de locatari).

Nu pot fi denunțate contractele care au ca obiect furnizarea următoarelor categorii de produse:

 • baloane folie sau latex care nu se află în ambalajul original sigilat;
 • materiale de training (cărți, broșuri);
 • produse degradate, cu conținut lipsă/diferit față de cel livrat;
 • alte produse care nu pot fi valorificate după deschiderea ambalajului original (lampioane zburătoare, fluiere, trompete, etc.);

Consumatorul informează Party Shop International S.R.L. cu privire la decizia de retragere din contract printr-o declarație neechivocă, prin orice metodă dorește - mail, poștă, telefon, SMS, verbal.

Consumatorul va suporta costul transportului asigurându-se că produsul sau produsele comandate vor ajunge în posesia noastră pentru a efectua recepția acestora, respectându-se termenul de 14 zile calendaristice de la primirea produsului/produselor livrate. (art. 14 punctul 1). Returul produsului sau produselor comandate se va realiza doar prin curier, nu prin poștă.

Vânzătorul suportă cheltuielile de retur dacă:

 • produsul nu este conform cu specificațiile din oferta vânzătorului;
 • produsul nu este conform specificațiilor menționate în comanda cumpărătorului;
 • produsul este nefuncțional în primele 48 de ore de la recepție sau coletul prezintă deteriorări la recepție.