Cum să faci face painting de calitate
Face Painting: O Călătorie Colorată în Istoria și Magia Picturii pe Față
Pictura pe față, cunoscută sub denumirea de face painting, nu reprezintă o noutate, ci este o formă de exprimare artistică împrumutată de la indienii din America de Nord și de la triburile din Africa. Dacă în aceste forme de organizare socială practica vopsirii feței este strâns legată de cultură (ritual de trecere, marcarea statutului social, camuflare pentru vânătoare, manifestare a credinței etc.), în prezent, în lumea modernă, ea a căpătat un alt sens.
Cum Pictura pe Față Transformă Imaginația Copiilor în Realitate
Copiii îndrăgesc în mod special activitățile de face painting, deoarece îi ajută să fie mai aproape de personajele preferate. Astfel, ei se transformă în animăluțe, prinți și prințese, eroi și fel de fel de personaje fantastice. În acest fel, artiștii își demonstrează îndemânarea și creativitatea, iar cei mici se distrează.
Printre cele mai solicitate personaje se numără: Elsa, Olaf, Minionii, Spider-Man, Hulk, Iron Man, Hello Kitty, Nemo, Țestoasele Ninja, tigrii, fantome, pirați, zâne, pisicuțe, cățeluși, iepurași, fluturași etc.
O Sărbătoare a Culorilor: Unde și Când?
Pictura pe față este întâlnită la aniversări, serbări școlare și la grădiniță, în spațiile de joacă, la târguri, festivaluri, evenimente din parcuri și mall-uri, petreceri corporate, de Halloween, 1 Iunie etc.
Secretele Unui Face Painting Reușit: Tehnici și Materiale
În general, realizarea unei astfel de capodopere durează între 5 și 15 minute. Există, desigur, și picturi mai complexe, cărora li se alocă peste 30 de minute, însă acestea nu se aplică în cazul celor mici, deoarece s-ar plictisi.
În face painting sunt necesare talentul și tehnica, dar nu suficiente. Pe lângă acestea, contează foarte mult vopselele și ustensilele folosite.
Începe Aventura ta în Lumea Picturii pe Față: Primii Pași
Fie că te afli la început de drum sau dorești să te perfecționezi în permanență în acest domeniu, este important să știi de unde trebuie să te aprovizionezi pentru a efectua muncă de calitate care să nu pună în pericol sănătatea copiilor.
Spre exemplu, Grimas este unul dintre cele mai folosite branduri în industria divertismentului. Și pe bună dreptate, căci producătorul olandez are pe piață vopsele care nu conțin parabeni, gluten, compuși organici halogenați, parfum, ftalați, formaldehidă sau derivați din petrol. Produsele sunt testate dermatologic, iar probele au demonstrat că nu sunt iritante sau toxice. Astfel, este exclusă posibilitatea apariției unor reacții alergice sau agravarea unor afecțiuni ale pielii. Prin urmare, nu doar că sunt potrivite pentru copii, ci au fost create cu gândul la aceștia. Dacă vrei să te convingi pe pielea ta că produsele sunt sigure, poți face o probă și vei vedea că nu vor apărea reacții nedorite nici în 24 de ore și nici după acest interval.
Este de preferat ca vopselele pentru face painting să fie pe bază de apă sau să fie vopsele cremă. Se usucă rapid, au putere mare de acoperire, culori vii și se îndepărtează foarte ușor, prin clătire cu apă și săpun.
Vopselele pe bază de apă funcționează precum acuarelele și odată ce au fost aplicate se usucă în aproximativ 15 secunde. Se pot folosi direct pe piele sau după aplicarea unei baze cosmetice, atât în zona ochilor, cât și în apropierea membranelor mucoase. Niciodată nu se va lucra cu produsul uscat!
Vopselele cremă sunt pe bază de uleiuri și ceară. Pot fi folosite atât în face painting, cât și în machiajul normal sau pentru spectacole. Compoziția face ca produsul să fie ușor de întins și folosit chiar și ca fard de ochi sau de obraz, iar culorile pot fi combinate între ele. De asemenea, vopselele cremă pot fi folosite în apropierea ochilor și a membranelor mucoase.
Chiar dacă artistul folosește produse de calitate, este important să fie bine curățate, întreținute și depozitate, căci pot purta pe ele, de la un copil la altul, viruși neprietenoși care cauzează răceală sau conjunctivită.
De asemenea, este recomandat ca pictura pe față să nu fie aplicată în cazul copiilor mai mici de trei ani. Nu doar că se plictisesc, dar pielea lor încă se află în procesul de adaptare la mediul înconjurător. De altfel, nici să facă plajă nu le este permis până la această vârstă.
Dacă acest articol este semnul de care aveai nevoie pentru a-ți începe drumul într-o lume plină de culoare, iată lucrurile de care ai nevoie pentru început:
- O paletă de vopsele pe bază de apă sau pe bază de uleiuri. Dacă nu știi ce culori să alegi, pentru început poți încerca o paletă cu un mix predefinit. Ulterior, când vei mai acumula experiență, îți vei da seama de ce ai nevoie.
- Pensule de calitate. Fie că sunt din păr natural sau artificial, ele au diferite întrebuințări. Spre exemplu, cele subțiri sunt pentru detaliile fine, cele ovale pentru linii și spirale, cele rotunde sunt perfecte pentru lumini și umbre etc.
- Bureții sunt produsele pe care le folosești pentru a aplica vopseaua pe fețele copiilor. Este de preferat ca aceștia să aibă formă cubică, deoarece permit folosirea fiecărei fețe, astfel fiind posibilă o economie de timp și spațiu.
Îți dorim mult succes! Așteptăm cu drag să împărtășești cu noi fotografii reprezentative ale lucrărilor tale!